САЙДИНГ


Виниловият сайдинг е аналог на дървената обшивка чийто произход идва от Канада и САЩ. Сайдингът е най-популярната външна облицовка в тези страни и до сега.

Сайдинг облицовкиТози продукт е подходящ за облицоване на фасади, жилищни и обществени сгради. Сайдингът сигурява висока издръжливост и естетичен външен вид на фасадата и то с години напред.

Функционалните характеристики на виниловата сайдинг облицовка като ниско тегло, удобство при транспортиране, както и изключително лесният и бърз монтаж, който не изисква специализирани подготовка и инструменти, позволяват завършване на фасада по всяко време на годината независимо от сезона.

Тази облицовка не изисква никаква допълнителна поддръжка или боядисване. Периодичното освежаване през целия период на употреба, също не е задължително.

 

 

 

ХАРАКТЕРИСТИКА НА САЙДИНГ


Част от основните предимства на тези облицовки са:

характиристика на сайдинг

ТЕХНИЧЕСКА ХАРАКТЕРИСТИКА


Допълниелна информация относно инсталиране и изграждане на сайдинг система!

1.   Специална извивка на ръба на всеки ламел осигурява ветроустойчивост. 2.   Монтажни отвори за улеснен монтаж. 3.   Релефна структура, перфектно имитираща повърхността на естествена дървесина. PVC материалът, от който е изработен виниловият сайдинг, значително превъзхожда своя предшественик - дървесината. Той е значително по-издръжлив и запазва безупречния си външен вид, перфектно имитиращ текстурата на дървен материал. Гарантираната устойчивост към атмосферни влияния (влага, ниски и високи температури, слънчеви лъчи, вятър), биологични фактори (насекоми, мухъл), както и към повечето химикали, осигурява дългогодишна и безпроблемна експлоатация на сайдинг облицовката. Устойчивост на фасадата осигурява и самата конструкция на панелите. Специално профилираният ръб при монтажните отвори допълнително фиксира закрепващите елементи. Такава конструкция се нарича „ураганоустойчива” и предпазва панела от отделяне от фасадата, дори и при много силни ветрове. Изследвания, проведени от независими институти*, сочат, че приложението на винилов сайдинг ( както и други фасадни облицовки от полимерни материали), като се има предвид дългосрочната му употреба, улесненото транспортиране и възможността за пълно рециклиране, има значително по-малко негативно влияние върху околната среда в сравнение с употребата на материали като дърво или тухла. *Национална Асоциация на Жилищните Строители (САЩ) / National Association of Home Builders http://www.nahb.org/ Съветът за Зелено Строителство в САЩ / U.S. Green Building Council http://www.usgbc.org/
Продукти   Довършителни елементи

 

 

За повече информация не се колебайте да ни потърсите на посочените телефони, имейл или във Фейсбук.

 

Телефони : +359 896 692 198, +359 878 697 009
Имейл: [email protected]
Лице за контакт: Йотко Танчев