сайдинг етрополе, сайдинг облицовка

сайдинг облицовка

КАКВО Е САЙДИНГ ОБЛИЦОВКА?

Виниловата сайдинг облицовка навлиза в сектора за обличане на фасади към края на 1960г.. Нейната популярност и използваемост в строителството скоростно се увеличава през последните 40 години.

Издържливост, лесно многофункционално апликиране, предпазване срещу УВ лъчи са само част от предимствата на сайдинга. Поливинил хлоридната добавка от втори слой, пресоващата технология, съпротивата при удар и ригидната структура увеличават силата на облицовката срещу външни климатични условия. Тя е изключително пластична и еластична. Устойчивостта на удар и големи температурни амплитуди я правят разумен избор за външно облицоване. У нас най-често се слага винилов сайдинг, защото параметрите му съотнесени към цената дават сериозно предимство. Иначе, освен винилова, на пазара съществуват над двадесет вида сайдинг облицовка. Дървена, каменна, алуминиева, PVC двустенна, PVC камерна, разпенена PVC, FOAM и други. Въпреки, че виниловата сайдинг облицовка се смята за най-нисък ценови клас от сайдинг системите, тя определено превъзхожда старомодните методи за изолиране.

САЙДИНГ ОБЛИЦОВКА – ПРЕДИМСТВА

Сайдинг облицовката предпазва сградата от влага, ръжда, износване от големите температурни амплитуди и всички останали външни влияния. Износването и се свежда до минимум, защото сградата вече не е изложена пряко на атмосферните условия. Така инвестицията не само се възвръща във времето, но и носи своите печалби. Виниловият сайдинг е добър избор за външно облицоване, защото няма нужда от боядисване или допълнителна поддръжка. Той ви дава цялата красота на боядисаното дърво, но без регулярното шлайфане, лющене или изгниване. При сайдингът няма допълнително поддържане, кърпене и боядисване на фасадата като при стандартните строителни мазилки. И за разлика от металните обшивки сайдингът никога няма да ръждяса.

Сайдинг облицовката не променя цвета си във времето и е с дълъг експлоатационен живот. Тя запазва всичките си качества почти до края на експлоатационния си живот. Това се дължи на специфичната технология, която се използва при произвеждането и.

 

САЙДИНГ ОБЛИЦОВКА – ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРОИЗВОДСТВО

Сайдингът се произвежда по точно определена технология, чиито тънкости производителите пазят в тайна. През 1957г чрез екструзия е произведен първият лист сайдинг облицовка. Екструзия е процес на изтегляне на разтопен винилов материал в нужната дебелина и форма. След излизане от екструдера лентата се оформя, изрязват се дупките и се фиксират, формова се профилът и и се щампова желаната шарка. Заради своята сложност и обемност този процес продължава да се развива в следващите години. През шейсетте години на миналия век компаниите, които произвеждат сайдинг облицовка, въвеждат технология за пост формоване. През осемдесетте години на 20 век технологията се развива до толкова, че значително се ускорява производството, а здравината и издръжливостта на сайдингът се увеличава в пъти. Постепенно е разработена и технология на оцветяване на суровината. Благодарение на нея е издръжливия и непроменящ се във времето цвят на облицовката.

 

ЗАЩО ВИНИЛОВА САЙДИНГ ОБЛИЦОВКА?

Виниловата сайдинг облицовка  има много предимства, но може би най-важното е нейната не запалимост. Тя просто НЕ гори.  Това се дължи на органичната стуктура във формулата на панела. А дори и да успеете да я запалите, тя се потушава сама. Материалът е направен умишлено незапалим, защото това гарантира по-голяма безопасност при пожароопасни условия.

Друго значително предимство на сайдингът е, че той предотвратява появата на влага и мухъл от изпарения върху стените. Изолационните методи, използвани при апликирането, удължават живота на външните стени, предотвратяват повреда на носещите колони и греди и корозията на конструктивното желязо. Отделно от това, сайдингът отблъсква поколения мухъл и плесен.
Сред големите предимства на тази облицовка са отличните му изолационнии качества. Той осигурява енерго спестяване до 55% при правилно и точно апликиране върху конструкциите.  Намалява загубата на топлина в сградата през студените месеци и спира постъпването на топлина отвън навътре през горещите месеци.

 

САЙДИНГ ОБЛИЦОВКА – МОНТАЖ

Сайдинг облицовката се поставя самостоятелно, до съседни сгради или многоетажни кооперации и то за кратък период от време. Многобройните решения създадени от богат избор на аксесоари спестява вашето време при апликиране. Монтирането на сайдинг облицовка най-кратко може да се раздели на следните стъпки:

 • Към външната стена на сградата ви се монтира с дюбели дървена скара.
 • Между летвите и се поставя каменна вата или друг вид изолация.
 • Над нея се слага паропропускащо фолио, което позволява на сградата да диша. То пропуска отвътре – навън. Така сградата се вентилира и не задържа влага. В същото време фолиото не позволява на влагата отвън да влезе навътре.
 • След като се сложи паропропускащото фолио се монтират профили по ъглите и около всички прозорци, врати и други отвори на сградата.
 • Накрая се монтират виниловите панели. Резултатът е идеално прави и симетрични стени от сайдинг панели, които облицоват цялата Ви сграда.

 

САЙДИНГ ОБЛИЦОВКА – ПОДДРЪЖКА

Като част от модерната ера на архитектурата и естетиката, сайдинг облицовката създава добри икономически решения. Съотношението цена – качество напълно оправдава инвестицията. Избирайки сайдинг облицовка вие спестявате както по време, така и след поставянето и. Надеждноста на сайдинг облицовката е доказана с тестове в стотици университети.
Освен на външните атмосферни влияния, тя издържа и на повечето домакински петна и замърсявания. Специални уреди за почистване и поддръжка не са необходими, защото сайдингът се почиства сам когато вали. Замърсяванията и петната могат лесно да бъдат премахнати с градинска пароструйка или дори с обикновен градински маркуч и четка за миене на под. Регулярно боядисване, както вече казахме, не е необходимо, защото цветът на сайдинга се залага в дълбочина и не се променя във времето.

 

САЙДИНГ ОБЛИЦОВКА – 50 ГОДИНИ ГАРАНЦИОННО ПОКРИТИЕ

Виниловата сайдинг облицовка перфектно се адаптира към природата със своята полусияйна форма и е удобна за чистене. Не потъмнява и не се нуждае от специална поддръжка през целият живот на сградата. Тежестта и е околко 4кг. на квадратен метър и това значително облекчава тежеста на общата конструкция на сградата. Виниловата сайдинг облицовка защитава вашата структура в продължение на години чрез своята недеформираща се форма. За разлика от традиционните облицовки, които се поврежат при екстремни условия, виниловата сайдинг облицовка не се променя. Цвета и не избледнява, а структурата и не изграря от слънчевите лъчи. Най-хубавото на виниловата сайдинг облицовка е, че при умишлена повреда се сваля само подвреденият панел без да се нарушава останалата цялост. Това се постига благодарение на „закопчаващия” начин на закрепване на панелите един към друг.

 

САЙДИНГ ОБЛИЦОВКА – ЕДНА ПО-ВИСША ИЗОЛАЦИЯ

В структурите обхванати от сайдинг облицовка, изолацията е напълно осигурена от топло-изолационни панели. Те спират загубата на топлина и осигуряват до 55% спестяване на разходи за отопление. Виниловата сайдинг облицовка предпазва и разкрасява вашата сграда. Освен това, тя осигурява значителни спестявания на топлинно – охладителните разходи, които заемат едно от основните мяста във вашия бюджет. Обличайки дома си със сайдинг облицовка Вие получавате и една сравнително постоянна температура вътре в сградата. Това от своя страна предотвратява появата на кондензи от рязка смяна на температурата в сградата тъй като такава просто няма как да се случи.

Тъй като виниловата сайдинг облицовка е лек конструктивен материал, тя не създава трудности при транспорта и поставянето. Монтира се с не много голямо усилие върху всяка сграда . В завършен вид виниловата сайдинг облицовка  не създава допълнително натоварване към апликираните сгради и може да бъде лесно поставена върху многоетажни кооперации.

 

САЙДИНГ ОБЛИЦОВКА – ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 В заключение на настоящата статия е редно да изброим съвсем накратко предимствата на виниловта сайдинг облицовка пред останалите облицовки.

 • Тя е термо пластична и почти не се променя във времето.
 • Лесно се монтира и е най-леката от всички облицовки.
 • Изгодно решение за топло и влаго изолация.
 • Лесно се почиства и не се нуждае от регулярна поддръжка.
 • При умишлена повреда се сменя само повредения участък без къртене и измазване.
 • Издържа на големи температурни амплитуди без това да се отразява на структурата и.
 • Не е запалима, а доси да успеете да я запалите изгасва сама, което я прави пожаро безопасна.
 • Съотношението цена-качество е повече от приемливо и гарантира самоизплащане от по-икономичното отопление и охлаждане на сградата.
 • Виниловата сайдинг облицовка се явява като бариера между сградата и външните атмосферни условия. Така тя защитава вашия дом от обичайното износване във времето.
 • Красива и симетрична е и придава стил и класа на вашия дом/офис.

 

За повече информация не се колебайте да ни потърсите на посочените телефони, имейл или във Фейсбук.

 

сайдинг облицовка
Телефони : +359 896 692 198, +359 878 697 009
Имейл: [email protected]
Лице за контакт: Йотко Танчев