винилов сайдинг

КАКВО Е ВИНИЛОВ САЙДИНГ? 

През 1960г в сектора за обличане на фасади навлиза една нова по рода си облицовка, която няма аналог за времето си. Нейното име и до днес е винилов сайдинг. От излизането си на пазара до момента той е увеличил употребата си многократно. Виниловиятсайдинг е издържлив и лесното се апликира. Той предпазва от проникване на УВ лъчи, а ригидната му структура увеличава силата на материала срещу резки климатични промени. Сайдингът е еластичен и това го прави изключително издръжлив както на удар, така и на големите температурни амплитуди. За разлика от металните сандвич панели, виниловата сайдинг облицовка не поема топлината от слънчевите лъчи. Сайдингът е добър избор за облицоване на сгради, защото е лек материал и не се нуждае от поддръжка.

 

 ВИНИЛОВ САЙДИНГ – ВЕЧНА КРАСОТА

Виниловият сайдинг е сайдинг система, която предпазва сградата от влага, ръжда и резки промени във външните температури. Той няма нужда от боядисване или допълнителна поддръжка. Благодарение на технологията на производство на винилов сайдинг вие получавате един висококачествен продукт на достъпна цена. Той не избледнява с времето, а повърхността му е гладка и не задържа мърсотии. Достатъчно е да го измиета с градинския си маркуч или с водоструйка ако имате. А ако нямате време за това просто го оставяте на дъжда. Той сам ще се измие. Сайдингът удължава живота на сградата и придава стилен изглед. Като погледете една напълно изчистена и симетрична фасада определено оставате добри впечатления за собствениците на сградата.

 

ЗАЩО ВИНИЛОВ САЙДИНГ? 

На първо място защото той не гори. Органичната стуктура във формулата на панела не му позволява да гори, а дори да се запали се потушава сама. Това прави сайдингът пожаро безопасна облицовка. Надеждността на виниловия сайдинг е доказана с редица тестове в стотици университети.
Ако сградата ви е облицована с винилов сайдинг, то вероятността да се появат мухъл и плесен по стените е близко до нулата. Това е така, защото сайдингът диша. Изолационните методи, които използваме при апликирането, удължават живота на външните стени и предотвратяват повреди на носещите колони и греди. Те също пречат и на корозията на конструктивното желязо, отблъскват поколения мухъл и плесен просто защото не създават условия за развитието им.
Виниловият сайдинг осигурява енерго спестяване до 55% при апликиране върху конструкциите поради своите отлични изолационни качества.

 

ВИНИЛОВ САЙДИНГ – 50 ГОДИНИ ГАРАНЦИОННО ПОКРИТИЕ

Виниловият сайдинг перфектно се адаптира към природата със своята полусияйна форма и създава удобство при чистене. Както вече споменахме, този тип изолация не се нуждае от боядисване или разходи за поддръжка през целият живот на сградата. Облицовка от винилов сайдинг тежи околко 4кг. на квадратен метър и това облекчава тежеста на общата конструкция на сградата.
Освен това, виниловият сайдинг защитава вашата структура в продължение на години чрез своята недеформираща се форма. За разлика от стандартните изолации, винилът не потъмнява и не се поврежда при екстремални условия. Той има дълъг експлоатационен живот. Ако все пак някой от панелите се повреди, смяната му е лесна и бърза. Без къртене, измазване и излишни нерви и боклуци. Това се дължи на начинът на закрепване на панелите един към друг. Здраво, но удобно за подмяна. Освен това, облицовката от винилов сайдинг има още едно предимство – урагано устойчива е.

 

ВИНИЛОВ САЙДИНГ – СПЕСТЯВА ДО 55% КОНСУМАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯ

Голям дял енергийна консумация се харчи в затоплящи и охладителни процеси. Идеалната топлина и охлаждане, получени от тези процеси, не могат да се задържат в стуктурите, които нямат изолационна система. В следствие се консумира повече енеригия и се повишават разходите. Освен високите сметки за ток и парно, замърсяването на околната среда се повишава. Напоследък то нарастна значително и настъпи времето, в което трябва да се погрижим за природата. Имаме само една планета и само една годна за живот природа. Редно е да я има и за нашите деца и внуци. Макар, винилов сайдинг да се оправи от пласмаса, той не замърсява околната среда толкова, колкото минералните мазилки например. Това се дължи както на технологичния процес на изработка на панелите, така и на чистия монтаж на този вид облицовка. Освен това, за разлика от останалите облицовки, сайдингът се рециклира.

ВИНИЛОВ САЙДИНГ – ЕДНА ПО-ВИСША ИЗОЛАЦИЯ

В структурите, обхванати от винилов сайдинг, изолацията е напълно осигурена от топло-изолационни панели. Те спират загубата на топлина и охлаждане и осигуряват до 55% спестяване на разходите за ток и парно. И противно на очакването, този тип пласмаса диша. Макар и санирана с винилов сайдинг, сградата продължава да диша свободно от вътре навън. Това се дължи на специалната технология на монтаж на този тип облицовки. Паропропускливата мембрана не задържа излишната влага в сградата, а я отвежна напълно естествено навън. В същото време не позволява на влагата отвън на влезе вътре. Облицоването с винилов сайдинг гарантира една постоянна вътрешна температура когато не се налага да отоплявате или охлаждате сградата. Той предпазва и разхубавява вашата сграда. Също така осигурява значителни спестявания в топлинно – охладителните разходи, които имат важно място във вашият бюджет.

 

 ВИНИЛОВ САЙДИНГ – ПРАКТИЧЕСКА АПЛИКАЦИЯ, БЪРЗ МОНТАЖ

Тъй като винилов сайдинг е лек конструктивен материал, той не създава трудности при транспорта и поставянето. Сайдингът се поставя почти без усилие върху всяка сграда почти по всяко време на годината. В завършен вид сайдингът не създава допълнително натоварване към апликираните сгради и може да бъде лесно поставен върху многоетажни кооперации. Виниловия сайдинг се поставя самостоятелно, до съседни сгради или многоетажни кооперации и то за кратък период от време. Многобройните решения създадени от богат избор на аксесоари спестява вашето време при апликиране. И не на последно място – плащате толкова материал, колкото е сложен на сградата ви.

 

ВИНИЛОВ САЙДИНГ – ЛЕСНО ПОЧИСТВАНЕ

Облицоването на сгради с винилов сайдинг е част от модерната ера на архитектурата и естетиката. Избирайки тази облицовка вие спестявате от начало до край. При монтажа – от лесната апликация и точните количества материал. При поддръжката – че няма такава. Няма разходи за боядисване, шлайфане, грундиране и почистване от мъх и гъби. Просто защото такива култури няма как да се задържат върху повърхността на виниловия сайдинг
Доказано е, че той издържа на повечето домакински петна и замърсявания и дори на спрейовете за рисуване на графити по стените. Структурата на панела е такава, че не задържа нищо върху себе си и така гарантира лесното почистване. Всички сайдинг продукти имат такива качества.

 

За повече информация не се колебайте да ни потърсите на посочените телефони, имейл или във Фейсбук.

 

винилов сайдинг
Телефони : +359 896 692 198, +359 878 697 009
Имейл: [email protected]
Лице за контакт: Йотко Танчев

The last but

The prices for these cheap essay writer authors are usually reasonably priced and can be paid in installments.

not the least is you are going to learn about various writing techniques and styles which are available to you if you decide to work with a writer.